logo
Ürünler
Ürün ayrıntıları
Evde > Ürünler >
Ksantan Gam 80mesh 200 Mesh Kozmetik Sınıfı 25kg Çuval Gıda Sınıfı Aroma Vericiler ve Kıvam Artırıcılar

Ksantan Gam 80mesh 200 Mesh Kozmetik Sınıfı 25kg Çuval Gıda Sınıfı Aroma Vericiler ve Kıvam Artırıcılar

Adedi: 1kg
Standart paketleme: 1kg/torba 25kg/davul
Teslim süresi: 3-5 gün
Ödeme yöntemi: T/T
Detay Bilgisi
Menşe yeri
Çin
Marka adı
SL
Sertifika
ISO22000/ISO9001/HACCP/FDA
Model numarası
SL25120404
İsim:
Ksantan sakızı
Dış görünüş:
Krem Rengi Pudra
Parçacık Boyutu:
40/80/200
Adedi:
1kg
Marka:
SLBIO
sertifika:
ISO22000/ISO9001/HACCP
Depolamak:
Sabit düşük sıcaklıkta ve doğrudan güneş ışığı almayan, iyi kapalı bir yerde saklayın
Raf ömrü:
Düzgün Saklandığında 24 Ay
Ürün Açıklaması

Ksantan Sakızı 

Ksantan Sakızı Tozu Nedir?   

Ksantan sakızı, ksantan sakızı olarak da bilinen, karbonhidratları (mısır nişastası gibi) ana hammadde olarak kullanarak fermantasyon mühendisliği yoluyla üretilen çok yönlü bir mikrobiyal ekstraselüler polisakkarittir. Benzersiz reolojik özelliklere, iyi su çözünürlüğüne, ısıya ve asitlere/alkalilere karşı stabiliteye ve çeşitli tuzlarla mükemmel uyumluluğa sahiptir. Kıvam arttırıcı, süspansiyon ajanı, emülgatör ve stabilizatör olarak gıda, petrol dahil 20'den fazla sektörde yaygın olarak kullanılmaktadır. Şu anda dünyanın en büyük ölçekte üretilen ve en yaygın kullanılan mikrobiyal polisakkarittir.

Ksantan Gam 80mesh 200 Mesh Kozmetik Sınıfı 25kg Çuval Gıda Sınıfı Aroma Vericiler ve Kıvam Artırıcılar

Özellik

1. Süspansiyon ve Emülsifikasyon Özellikleri: Ksantan sakızı, çözünmeyen katılar ve yağ damlacıkları için mükemmel süspansiyon özellikleri sergiler. Ksantan sakızı sol molekülleri, süper bağlı, kurdele benzeri sarmal kopolimerler oluşturarak kırılgan, jel benzeri bir ağ yapısı oluşturabilir. Bu, katı parçacıkların, damlacıkların ve kabarcıkların morfolojisini desteklemesine olanak tanır, güçlü emülsifiye edici stabilite ve yüksek süspansiyon kapasitesi gösterir.


2. İyi Su Çözünürlüğü: Ksantan sakızı suda hızla çözünür ve mükemmel su çözünürlüğü sergiler. Soğuk suda bile çözünür, karmaşık işlem gereksinimini ortadan kaldırır ve kullanımını kolaylaştırır. Ancak, güçlü hidrofilikliği nedeniyle, yeterli karıştırma olmadan doğrudan suya eklenirse, dış katman suyu emerek jel benzeri topaklar halinde şişer, iç katmanlara suyun nüfuz etmesini engeller ve etkinliğini etkiler. Bu nedenle, doğru kullanım çok önemlidir. Ksantan sakızı tozu veya tuz veya şeker gibi kuru toz malzemelerle karıştırılmış ksantan sakızı tozu, bir çözelti oluşturmak için karıştırırken yavaşça suya eklenmelidir.


3. Kıvam Arttırıcı Özellikler:Ksantan sakızı, dışarıdan alınan lapa dükkanlarının beyaz lapalarını nasıl yaptığının sırlarını ortaya çıkarıyor – kıvam arttırıcı etki tutkalla mı sağlanıyor? Ksantan sakızı çözeltisi, düşük konsantrasyonlarda yüksek viskozite sergiler (ağırlıkça %1'lik sulu çözeltinin viskozitesi jelatinin 100 katıdır), bu da onu oldukça etkili bir kıvam arttırıcı yapar.


4. Psödoplastisite:Ksantan sakızı sulu çözeltileri, statik veya düşük kesme koşulları altında yüksek viskoziteye sahiptir. Yüksek kesme koşulları altında, viskozite keskin bir şekilde azalır, ancak moleküler yapı değişmeden kalır. Kesme kuvveti kaldırıldığında, orijinal viskozite hemen geri yüklenir. Kesme kuvveti ve viskozite arasındaki ilişki tamamen plastiktir. Ksantan sakızı, süspansiyonları ve emülsiyonları stabilize etmek için son derece etkili olan çok belirgin bir psödoplastisite sergiler.


Uygulamalar

1. Gıda Endüstrisi:Ksantan sakızı, birçok gıda ürününe stabilizatör, emülgatör, süspansiyon ajanı, kıvam arttırıcı ve işlem yardımcısı olarak eklenir. Ksantan sakızı, ürünlerin reolojisini, yapısını, lezzetini ve görünümünü kontrol edebilir, psödoplastisitesi ise iyi bir tat sağlar. Bu nedenle, salata sosları, ekmek, süt ürünleri, dondurulmuş gıdalar, içecekler, çeşniler, biracılık, şekerlemeler, hamur işleri, çorbalar ve konserve gıdalarda yaygın olarak kullanılır. Son yıllarda, daha gelişmiş ülkelerdeki insanlar gıdanın yüksek kalori içeriğinin kilo alımına yol açması konusunda sıklıkla endişelenmektedir; ksantan sakızı, insan vücudu tarafından doğrudan parçalanamadığı için bu endişeyi hafifletir.


2. Günlük Kimya Endüstrisi:Ksantan sakızı molekülleri çok sayıda hidrofilik grup içerir, bu da onu antioksidan ve yaşlanma karşıtı etkilere sahip iyi bir yüzey aktif madde yapar. Bu nedenle, neredeyse tüm üst düzey kozmetikler ksantan sakızını ana fonksiyonel bileşen olarak kullanır. Ek olarak, ksantan sakızı diş macununda kıvam arttırıcı ve stabilizatör olarak da kullanılabilir, diş yüzeyi aşınmasını azaltır.

Ürün Parametreleri

Ksantan Sakızı 80 mesh
Parametreler Özellikler Sonuçlar
Görünüm Krem Renkli Toz Uygun
Partikül Boyutu (mesh) 40/80/200 80
Kurutma Kaybı (%) ≤15 11.4
PH (ağırlıkça %1 KCL) 6.0-8.0 7.92
Viskozite (ağırlıkça %1 KCL, cps) ≥1200 1460
Kül (%) ≤16 Uygun
Pirovik Asit (%) ≥1.5 Uygun
Toplam Azot ≤1.5% Uygun
As ≤3ppm Uygun
Pb ≤5ppm Uygun
Toplam Plaka Sayısı ≤2000cfu/g Uygun
Küf/Maya ≤100cfu/g 100
Salmonella Yok Uygun
Koliform (MPN/100g) ≤30 20
Hg/mg/kg GB5009.17 ≤0.01
Cr/mg/kg GB5009.123 ≤0.1
AS/mg/kg GB5009.11 ≤0.5

Paketleme ve Depolama
Paketleme yöntemimiz 1KG/Alüminyum torba, 25kg/varil

Nakliye sırasında özel paketleme gerektiren bazı ürünler için daha hassas paketleme yapacağız. Örneğin, retinalin -20 °C'de saklanması gerekir, bu nedenle nakliye sırasında soğuk zincir taşımacılığını seçiyoruz; deoksiarbutin nakliye sırasında renk değiştirecektir, bu nedenle deoksiarbutinin vakumlu paketlemesini yapacağız

Ürünler
Ürün ayrıntıları
Ksantan Gam 80mesh 200 Mesh Kozmetik Sınıfı 25kg Çuval Gıda Sınıfı Aroma Vericiler ve Kıvam Artırıcılar
Adedi: 1kg
Standart paketleme: 1kg/torba 25kg/davul
Teslim süresi: 3-5 gün
Ödeme yöntemi: T/T
Detay Bilgisi
Menşe yeri
Çin
Marka adı
SL
Sertifika
ISO22000/ISO9001/HACCP/FDA
Model numarası
SL25120404
İsim:
Ksantan sakızı
Dış görünüş:
Krem Rengi Pudra
Parçacık Boyutu:
40/80/200
Adedi:
1kg
Marka:
SLBIO
sertifika:
ISO22000/ISO9001/HACCP
Depolamak:
Sabit düşük sıcaklıkta ve doğrudan güneş ışığı almayan, iyi kapalı bir yerde saklayın
Raf ömrü:
Düzgün Saklandığında 24 Ay
Min sipariş miktarı:
1kg
Ambalaj bilgileri:
1kg/torba 25kg/davul
Teslim süresi:
3-5 gün
Ödeme koşulları:
T/T
Ürün Açıklaması

Ksantan Sakızı 

Ksantan Sakızı Tozu Nedir?   

Ksantan sakızı, ksantan sakızı olarak da bilinen, karbonhidratları (mısır nişastası gibi) ana hammadde olarak kullanarak fermantasyon mühendisliği yoluyla üretilen çok yönlü bir mikrobiyal ekstraselüler polisakkarittir. Benzersiz reolojik özelliklere, iyi su çözünürlüğüne, ısıya ve asitlere/alkalilere karşı stabiliteye ve çeşitli tuzlarla mükemmel uyumluluğa sahiptir. Kıvam arttırıcı, süspansiyon ajanı, emülgatör ve stabilizatör olarak gıda, petrol dahil 20'den fazla sektörde yaygın olarak kullanılmaktadır. Şu anda dünyanın en büyük ölçekte üretilen ve en yaygın kullanılan mikrobiyal polisakkarittir.

Ksantan Gam 80mesh 200 Mesh Kozmetik Sınıfı 25kg Çuval Gıda Sınıfı Aroma Vericiler ve Kıvam Artırıcılar

Özellik

1. Süspansiyon ve Emülsifikasyon Özellikleri: Ksantan sakızı, çözünmeyen katılar ve yağ damlacıkları için mükemmel süspansiyon özellikleri sergiler. Ksantan sakızı sol molekülleri, süper bağlı, kurdele benzeri sarmal kopolimerler oluşturarak kırılgan, jel benzeri bir ağ yapısı oluşturabilir. Bu, katı parçacıkların, damlacıkların ve kabarcıkların morfolojisini desteklemesine olanak tanır, güçlü emülsifiye edici stabilite ve yüksek süspansiyon kapasitesi gösterir.


2. İyi Su Çözünürlüğü: Ksantan sakızı suda hızla çözünür ve mükemmel su çözünürlüğü sergiler. Soğuk suda bile çözünür, karmaşık işlem gereksinimini ortadan kaldırır ve kullanımını kolaylaştırır. Ancak, güçlü hidrofilikliği nedeniyle, yeterli karıştırma olmadan doğrudan suya eklenirse, dış katman suyu emerek jel benzeri topaklar halinde şişer, iç katmanlara suyun nüfuz etmesini engeller ve etkinliğini etkiler. Bu nedenle, doğru kullanım çok önemlidir. Ksantan sakızı tozu veya tuz veya şeker gibi kuru toz malzemelerle karıştırılmış ksantan sakızı tozu, bir çözelti oluşturmak için karıştırırken yavaşça suya eklenmelidir.


3. Kıvam Arttırıcı Özellikler:Ksantan sakızı, dışarıdan alınan lapa dükkanlarının beyaz lapalarını nasıl yaptığının sırlarını ortaya çıkarıyor – kıvam arttırıcı etki tutkalla mı sağlanıyor? Ksantan sakızı çözeltisi, düşük konsantrasyonlarda yüksek viskozite sergiler (ağırlıkça %1'lik sulu çözeltinin viskozitesi jelatinin 100 katıdır), bu da onu oldukça etkili bir kıvam arttırıcı yapar.


4. Psödoplastisite:Ksantan sakızı sulu çözeltileri, statik veya düşük kesme koşulları altında yüksek viskoziteye sahiptir. Yüksek kesme koşulları altında, viskozite keskin bir şekilde azalır, ancak moleküler yapı değişmeden kalır. Kesme kuvveti kaldırıldığında, orijinal viskozite hemen geri yüklenir. Kesme kuvveti ve viskozite arasındaki ilişki tamamen plastiktir. Ksantan sakızı, süspansiyonları ve emülsiyonları stabilize etmek için son derece etkili olan çok belirgin bir psödoplastisite sergiler.


Uygulamalar

1. Gıda Endüstrisi:Ksantan sakızı, birçok gıda ürününe stabilizatör, emülgatör, süspansiyon ajanı, kıvam arttırıcı ve işlem yardımcısı olarak eklenir. Ksantan sakızı, ürünlerin reolojisini, yapısını, lezzetini ve görünümünü kontrol edebilir, psödoplastisitesi ise iyi bir tat sağlar. Bu nedenle, salata sosları, ekmek, süt ürünleri, dondurulmuş gıdalar, içecekler, çeşniler, biracılık, şekerlemeler, hamur işleri, çorbalar ve konserve gıdalarda yaygın olarak kullanılır. Son yıllarda, daha gelişmiş ülkelerdeki insanlar gıdanın yüksek kalori içeriğinin kilo alımına yol açması konusunda sıklıkla endişelenmektedir; ksantan sakızı, insan vücudu tarafından doğrudan parçalanamadığı için bu endişeyi hafifletir.


2. Günlük Kimya Endüstrisi:Ksantan sakızı molekülleri çok sayıda hidrofilik grup içerir, bu da onu antioksidan ve yaşlanma karşıtı etkilere sahip iyi bir yüzey aktif madde yapar. Bu nedenle, neredeyse tüm üst düzey kozmetikler ksantan sakızını ana fonksiyonel bileşen olarak kullanır. Ek olarak, ksantan sakızı diş macununda kıvam arttırıcı ve stabilizatör olarak da kullanılabilir, diş yüzeyi aşınmasını azaltır.

Ürün Parametreleri

Ksantan Sakızı 80 mesh
Parametreler Özellikler Sonuçlar
Görünüm Krem Renkli Toz Uygun
Partikül Boyutu (mesh) 40/80/200 80
Kurutma Kaybı (%) ≤15 11.4
PH (ağırlıkça %1 KCL) 6.0-8.0 7.92
Viskozite (ağırlıkça %1 KCL, cps) ≥1200 1460
Kül (%) ≤16 Uygun
Pirovik Asit (%) ≥1.5 Uygun
Toplam Azot ≤1.5% Uygun
As ≤3ppm Uygun
Pb ≤5ppm Uygun
Toplam Plaka Sayısı ≤2000cfu/g Uygun
Küf/Maya ≤100cfu/g 100
Salmonella Yok Uygun
Koliform (MPN/100g) ≤30 20
Hg/mg/kg GB5009.17 ≤0.01
Cr/mg/kg GB5009.123 ≤0.1
AS/mg/kg GB5009.11 ≤0.5

Paketleme ve Depolama
Paketleme yöntemimiz 1KG/Alüminyum torba, 25kg/varil

Nakliye sırasında özel paketleme gerektiren bazı ürünler için daha hassas paketleme yapacağız. Örneğin, retinalin -20 °C'de saklanması gerekir, bu nedenle nakliye sırasında soğuk zincir taşımacılığını seçiyoruz; deoksiarbutin nakliye sırasında renk değiştirecektir, bu nedenle deoksiarbutinin vakumlu paketlemesini yapacağız